Учествујем на врло мало догађаја. Али, када је ХубСпот најавио догађај Инбоунд 18, у мени је било опипљивог узбуђења због учешћа у догађају. А зашто не? Као ХубСпот Силвер Партнер агенција, Фрацтионал ЦМО је увек учио невероватне лекције од ХубСпот-а и користио их да унапреди пословање за наше клијенте.
За мене је био природан купите листу телефонских бројева напредак присуствовати догађају и видети и чути говорнике који говоре уживо о улазном маркетингу.
Догађај је почео 4. септембра у Бостону. Енергија у атмосфери била је велика, а на догађају је било толико тога да се види да нисам желео да пропустим ниједну.

Било је и много сјајних сесија, али врхунац за мене је била сесија мозга иза ХубСпот-а - Дхармесх Схах.
Ево кључних закључака са те сесије:
За понети #1 - Поседујте своје зајебаче
Људски је грешити. Дакле, немојте оклевати да признате своје грешке са својим клијентом. Будите први који ће то урадити пре него што ваши клијенти то сазнају. Реците: „Жао нам је, ми смо на томе“. Они ће разумети, чак ће вас ценити због ваше искрености и дати вам прилику да то исправите. Многи оснивачи са којима комуницирам говоре ово на зашећерени начин, али никада нисам видео оснивача да ово ставља на тако велику позорницу.
За понети #2 – Омогућите излазак својим клијентима као и улазак
Један од најчешћих ЦТА који се користи у свету је „пријава“ и трговци томе посвећују максималну пажњу.
Дхармесх је управо успео рекавши да је важно дати једнак значај и опцији „откажи мој налог“. То неће само олакшати процес изласка вашем клијенту, већ ће вам такође помоћи да изградите вечни однос са њима чак и ако више нису претплаћени на ваш производ или услуге.
Захват #3 - Урадите ПРАВУ ствар чак и ако је тешко. НАРОЧИТО КАД ЈЕ ТЕШКО.
Ваши клијенти ће вам веровати када урадите праву ствар чак и ако је то најтеже. Дакле, не оклевајте да донесете исправне одлуке. Увек сам покушавао да ово практикујем када разговарам са својим клијентима. Ово је нешто што менаџери продаје и налога треба да уграде у сваки корак свог процеса.
Ако имате услугу која неће радити за клијента, немојте је представљати, чак и ако клијенти дођу и затраже је. Једноставно је! Ово за понети није само за посао, већ и за живот. Сви то знамо, али да ли то заиста следимо?
Улазни 2018
Врло је мало пута када сам изашао са сесије интроспекцијом о томе шта се може учинити да побољшам оно што тренутно радим. Ово лако може бити једна од оних сесија које отварају очи које су ме натерале да размишљам и делујем.
Мој тим и ја смо сви спремни да уградимо ове лекције у начин на који радимо.
Био сам обесхрабрен што сам отишао дан пре краја овог невероватног догађаја, али сам тада такође срећан јер сам морао да уживам у мом обожаватељском тренутку са Дармешом.